Laverda Club Nederland

Sinds 1981

Uitnodiging Voorjaarstocht 13 & 14 mei.

Pinkstertreffen stopt!
De Laverda Club bestaat meer dan 40 jaar. De motoren worden ouder, maar de berijders blijven er (helaas alleen van geest) jong bij.
Jarenlang was het internationale Pinkstertreffen hét uithangbord van de LCN, maar tijden veranderen. Over de afnemende belangstelling hebben we herhaaldelijk van gedachten gewisseld tijdens diverse Algemene ledenvergaderingen. Belangrijke kritiekpunten: drie dagen van huis is te veel van het goede, zeker met Pinksteren, en slapen in een tent is voor de meeste leden ook niet echt aantrekkelijk meer.

Voorjaarstocht
Een evenement dat wél op toenemende waardering kan rekenen is de Mosseltocht, die we elk jaar in oktober houden. Een dergelijk evenement gaan we ter vervanging van het Pinkstertreffen nu ook in het voorjaar organiseren. We denken dat de animo hiervoor vele malen groter zal zijn dan voor de tocht in oktober. Het voorjaar biedt nu eenmaal meer kans op mooi weer en de ontluikende natuur stemt ook vrolijker dan bergen natte herfstbladeren.

Programma
Het weekend van 13-14 mei hebben we voor deze Voorjaarstocht gereserveerd. We verzamelen op zaterdagmorgen in de buurt van Eindhoven, waar we na koffie met gebak, een mooie toertocht maken naar het ‘Hellend vlak van Ronquières’ in België, vlakbij Nijvel.

‘s Avonds eten en drinken we in hotel ‘Le Vieux Cèdre’, waar we ook overnachten. Zie https://levieuxcedre.be Zondagochtend staat een bezoek aan de scheepslift van Strepy-Thieu met interne rondleiding op het programma. Bij voldoende belangstelling zouden we nog ergens in Brussel kunnen lunchen, misschien bij het Atomium, om vervolgens afscheid te nemen en op huis aan te gaan.

Kosten
Een tweepersoonskamer kost € 91,- (per kamer). Een éénpersoonskamer kost € 81,-.
Ontbijt kost € 12,50 per persoon.
Er zijn twee menu’s beschikbaar: Het ‘assiette menu’ bestaat uit 4 warme mezzes, 2 koude mezzes, 2 grillades plus dessert en kost € 28,- per persoon.
Het ‘menu du vieux cèdre’ bestaat uit een assortiment koude en warme mezzes, gegrild vlees en een dessert en kost € 38,- per persoon.

Deelname
Deelname is per voorinschrijving. Meld je voor 2 april per e-mail aan bij Chris Abrams (chr.abrams@gmail.com) onder gelijktijdige overmaking van € 75,- naar Laverda Club Nederland, rekeningnummer NL91 INGB 0002 5082 57. Vermeld daarbij: Voorjaarstocht en je naam.

Let op
Bij te weinig deelnemers gaat het evenement niet door en ontvang je de deelbetaling binnen enkele dagen terug op je rekening.

Informatie
Voor aanvullende informatie kun je Chris ook bellen: 06-53643883.

We hopen dat de belangstelling voor dit nieuwe evenement groot zal zijn.


Geef een reactie