Laverda Club Nederland

Sinds 1981

Groots Laverda 1000/1200-evenement op zondag 3 september.

Van Dijk 3cilinder

Door Gido Lodders

We zijn volop bezig met de voorbereiding van ons driecilinderevenement. Locatie, datum en programma zijn bepaald. We gaan naar Hotel De Rijper Eilanden. Dat ligt bij De Rijp, niet ver van Alkmaar. Dit is een prachtlocatie waar heel veel mogelijk en heel veel ruimte is. De datum is zondag 3 september 2023 en het programma is dagvullend.

We gaan daar diverse podia inrichten. Op een ervan zullen alle 1000 en 1200 typen staan die Laverda gemaakt heeft van 1972 tot 1989. Op een ander podium zullen de driecilinderconcurrenten uit die tijd worden opgesteld, waaronder Kawasaki H1 en H2, Suzuki GT750, Yamaha XS750 en XS850, Triumph Trident en BSA Rocket III.

Op een derde podium zullen racers komen te staan, waaronder die van Gijs van Dijk, Gerrit Jan van der Leek, Maurijn de Vries en Hennie van Wiggen.

Een vierde podium ten slotte zal een selectie bevatten van huidige driecilinders, waaronder die van MV Agusta, Yamaha en Triumph.

Daarnaast gaan we bij de ingang een ruimte reserveren voor de motoren van de middenplaat (Il Motorone, december 2022), voor zover deze niet op een van de podia staan. De eigenaren hiervan zijn al eerder uitgenodigd om met hun middenplaatmotor naar het evenement te rijden.

Deskundige sprekers hebben we uitgenodigd om aan de hand van de tentoongestelde motoren en het beeld- en geluidsmateriaal onze kennis te verrijken. Daarbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

. De ontwikkeling van de Laverda 1000/1200 van 1969-1989;

. Laverda 1000/1200 en de concurrentie;

. De endurance-ervaringen van Gijs van Dijk

. De RGS-raceresultaten van Gerrit Jan van der Leek

. De motoren van de IM-middenplaat

. Moderne driecilinders

Aangezien het evenement niet alleen om Laverda draait, gaan we ook andere clubs benaderen. Dat kan tot boeiende gesprekken in een goedgevulde zaal leiden. Ook de motormedia zullen worden uitgenodigd.

Het kan zijn dat we op zaterdag vanuit een of meer plaatsen in het land toerritten gaan organiseren naar De Rijp. Als clublid ontvang je 10% korting op een hotelarrangement. Als je op zaterdag arriveert, dan weet je zeker dat je niets mist van het programma op zondag, dat al om 11.00 uur begint. Dit kan zeker voor degenen die van ver moeten komen een heel interessante mogelijkheid zijn.

Het organisatieteam, bestaande uit Ab de Visser, Gerrit Jan van der Leek, Will de Haan en ondergetekende, is hard aan het werk om van 3 september een prachtige Laverda-dag te maken.

We zijn dus volop bezig. In deze fase kan het programma nog op een aantal punten gewijzigd worden. We houden je daarvan op de hoogte via nieuwsbrief, website en facebook. Is je e-mailadres onlangs gewijzigd, geef dit dan door aan Robert Milders: ledenadministratie@laverdaclub.eu

Noteer zondag 3 september in je agenda!

De Rijper Eilanden

Als er een route beschikbaar is vanaf verzamelpunten zal dat worden vermeld op de website bij de clubarchief/toerritten